"ÇALDIYSAM KOCAM ÖDESİN" DEMEK

yuksekkaya October 16, 2022

2. Hukuk Dairesi 2016/8766 E. , 2017/14312 K.

Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm davalı-karşı davacı erkek tarafından her iki dava ve fer'ileri yönünden temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:

Mahkemece, evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına yol açan olaylarda kusurun davalı-karşı davacı erkekte olduğu, davacı-karşı davalı kadının kusurunun ispatlanmadığı kabul edilerek, davalı-karşı davacı erkeğin davasının reddine, kadının davasının kabulüyle tarafların boşanmalarına karar verilmiş ise de; davalı-karşı davacı erkek tanığı... 03.12.2015 tarihli duruşmada, davacı-karşı davalı kadını, evinde kullanmadığı bir odada ablasına ait şalvarı karıştırırken bulduğunu, kendisine orada ne yaptığını sorduğunda böcek öldürmeye çalıştığını söylediğini ifade etmiştir. Aynı tarihli duruşmada davalı-karşı davacı tanığı ... da gelini olan...'ın evinden sürekli para ve altın kaybolduğunu, davacı karşı davalı kadını üst katta oturan oğlunun evine girerken gördüğünü, o gün oğlunun evinden 100 Tl. para kaybolduğunu, davacı-karşı davalı ve eşi ...'ın konuşmak için geldiklerinde, davacı-karşı davalı kadına 100 TL parayı kendisinin çaldığını söylediğini, bunun üzerine davacı-karşı davalı kadının da kendisine "çaldıysam kocam ödesin" dediğini beyan etmiştir. Gerçekleşen bu duruma göre, davalı-karşı davacı erkek de dava açmakla haklıdır. Öyleyse erkeğin davasının da kabulü ile boşanmaya karar verilecek yerde, davasının reddi doğru olmayıp, bozmayı gerektirmiştir.

SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma sebebine göre yeniden karar verilmesi gerekli hale gelen davacı-karşı davalı kadının boşanma davası ve fer'ilerine yönelik temyiz itirazlarının şimdilik incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının istek halinde yatırana geri verilmesine, işbu
kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.




 

Paylaş

TEFECİLİK SUÇU VE ŞARTLARI

yuksekkaya January 17, 2023

FAZLA CEZAYA HÜKMETMEK - BOZMA

yuksekkaya January 25, 2023

HARÇ ALINMADAN KARAR VERİLEMEZ

yuksekkaya February 08, 2023